İNCİVEZ DERESİNE 15 YILDIR KANALİZASYON AKIYOR
İncivez Deresine 15 yıldır kanalizasyon akıyor
Alaplı yeni mahalle TOKİ evleri ve 690 evlerin kanalizasyon suları 15 yıldır İncivez Deresi ne akıyor.
Alaplı Küçük Tekke (İncivez) Köyü Muhtarı Halit Yaman, yaptığı açıklamada, köyün içinden gecen İncivez deresine karışan kanalizasyon sularının 15 yıldır Karadeniz’e aktığını söyledi.
Kanalizasyon sularının Karadeniz’e aktığı ile ilgi bir çok kez şikâyette bulunduklarını ifade eden Yaman, şöyle dedi;
“Alaplı’ya bağlı 690 evler ve yeni mahalle TOKİ evlerinin kanalizasyon suları İncivez köyü içinden gecen İncivez deresiyle birlikte Karadeniz’e akıyor. Özelikle yaz aylarında köyün içinde sineklerden ve pis kokudan durmamız imkansız bir hale geliyor. Kış aylarında ‘da yağmur suları ile birlikte derede yükselme meydana geliyor. Buda tarları su altında bırakıyor. Bunun en başlıca nedeni ise derenin aktığı Karadeniz’e çıkış ağzının kapalı olması daha önce yaptığım müracaatlarda ağızda temizleme çalışması yapılmıştı. Ancak çakıl taşlarıyla tekrar dolarak derenin ağzını kapatıyor. Öncelikli olarak Karadeniz’i kanalizasyon sularından kurtarmak gerekmektedir. İncivez sahili eskiden denize girilen bir yerdi. Ancak kanalizasyon sularını akmasıyla birlikte denize giren bu bölgede pek kimse olmuyor. İncivez deresiyle ilgi yetkilerin bir çalışma yapmasını istiyoruz.”
“Derin Deşarj sistemi sorunları çözecek”-
Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu da ilçede alt yapı çalışmalarının yüzde 90 tamamlandığını, kalan yüzde 10’un ise Yenimahalle TOKİ ile 690 evlerinin kanalizasyon sistemi olduğunu belirterek, “Alaplı’da derin deşarj sistemi çalışmalarının tamamlanmasının ardından Karadeniz’e kanalizasyon suları akmayacak” dedi.
TOKİ evleri ve 690 evlerinin kanalizasyon sisteminin mülkiyet sorunu nedeniyle alt yapı sistemine bağlanamadığını vurgulayan Çimenoğlu, şunları kaydetti:
“Derin Deniz Deşarj Sistemi inşaatıyla ilgili yüklenici firmaya yer teslimini yapmıştık. Şimdi, imalat ve inşaat işine başlandı. Alaplı deresine ve deniz kenarına akan bütün atık suları bir yerde toplayarak ön arıtma yaptıktan sonra derin deşarj olarak denize vermeyi planlıyoruz. Atık sular, kıyıdan bin 900 kilometre ileriye ve 19 metre derinliğe arıtıldıktan sonra bırakılacak. Proje inşaatının önümüzdeki yıl tamamlanması planlanıyor.”
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.