ALAPLI HABERLERİ

SANDIK KURULU BAŞKAN VE YARDIMCILARINA EĞİTİM VERİLDİ

22 Mart 2014
774 kez görüntülendi

SANDIK KURULU BAŞKAN VE YARDIMCILARINA EĞİTİM VERİLDİ

30. Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde görev alacak sandık başkanları ve memur üyelere seçim eğitimi verildi.

 

Alaplı Belediyesi Kültür Salonu’nda saat 13.30- 15.30′da düzenlenen eğitimi, Alaplı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mahmut Doğan ve İlçe Seçim Kurulu Müdürü Yüksel Erdoğan verdi.
Alaplı Belediyesi Kültür salonunda yapılan seçim eğitimine görev alan başkan ve başkan yardımcıları katıldılar.
Memur üye ve başkanlara, “Yetki sizde” sözleri ile konuşmasına başlayan İlçe seçim kurulu başkanı Mahmut Doğan, oy kullanımına şaibeye ve kendilerine müdahale edilmesine azla izin verilmemesi konusunda uyardı.
Doğan , şöyle konuştu: “Biz sadece denetim görevi yapıyoruz. Yetki sandık kurulu başkanında. Sorumluluk sizden sonra memur üye, sonra diğer sandık kurulu üyelerinde. Yaptığınız işe sahip çıkın. Görevinizi çok iyi takip edin ve yetkinizi nerede kullanacağınıza karar verin. Size müdahale edilmesine izin vermeyin. Bizim onurumuz bu işle ilgili. Yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum. Bunu sizin sayenizde yapacağız” dedi.
Sandık kurulları için hazırlanan kitapta yararlı bilgiler olduğunu belirten Öner , “Seçime bir haftalık var. İlçe seçim kurulunun telefonlarını 24 saat arayabilirsiniz. Ben sandıkları dolaşacağım. Herhangi bir sıkıntı olduğunda, büyük bir şey olmasını beklemeyin. Canınızı sıkan bir olay olduğunda bizi arayın anında müdahale edeceğiz. Olay ufak diye değerlendirmeyin, mutlaka bize iletin. Hem sizin hem vatandaşın morali bozulmasın” şeklinde konuştu.
Seçim Kurulu Müdürü Erdoğan , Sandığın mühürlenmesi, açılması, belge tutumu konusunda bilgiler verdi.
Erdoğan, işlemlerin yürütülmesinin tüm sürecinde dek titizlik gösterilmesini istedi.
Görsel eşliğinde yapılan eğitimde görevliler en ince ayrıntısına kadar bilgilendirildiler. İlçe Seçim kurulu Başkanı , Alaplı ilçesinde 125 sandıkta 32.000 seçmenin olduğunu belirtti.

From SANDIK KURULU BAŞKAN VE YARDIMCILARINA EĞİTİM, posted by Mustafa Kanca on 3/22/2014 (9 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz